Carpaccio z červené řepy
Suroviny
- 50 g Kaviár
- 30 g Křen
- 40 g Ořechy vlašské
- 150 g Zakysaná smetana
- 600 g Červená řepa
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Balsamico ocet
- 5 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 659.4 mg
- Vláknina 10366.2 mg
- Vitamín A 10366.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme.
-
2
Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku.
-
3
Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem.
-
4
Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr.