Carpaccio z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kaviár
  • 30 g Křen
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 600 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 5 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 659.4 mg
  • Vláknina 10366.2 mg
  • Vitamín A 10366.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme.

  • 2

    Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku.

  • 3

    Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem.

  • 4

    Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr.

Komentáře k receptu