Špaldový salát s dresinkem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Pšenice Špalda
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 34 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 302.9 mg
- Draslík 814.3 mg
- Vláknina 2318.5 mg
- Vitamín A 2318.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špaldu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. Necháme vychladnout.
-
2
Plátky sýra nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kostičky a bylinky najemno. Vše dobře promícháme.
-
3
Připravíme dresink ze smetany, citrónové šťávy, octa, oleje, hořčice, soli a pepře. Zalijeme salát a necháme chvíly odležet.
-
4
Dle chuti osolíme. Oloupeme vařená vejce, rozčtvrtíme a rozložíme kolem salátu. Rozpůlíme cherry rajčata a ozdobíme jimi hotový salát.