Salát z červené řepy s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 823.2 mg
- Vláknina 16515.8 mg
- Vitamín A 16515.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Poté ji oloupeme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli drobně rozsekáme, vložíme do mísy, osolíme a pokapeme 1/2 lžičkou citronové šťávy. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme k cibuli, následně nastrouhanou řepu, vše zlehka promícháme.
-
2
Jogurt s majonézou promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli koření. Pomeranče řádně omyjeme, osušíme. Z jednoho nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a obojí vmícháme do salátu, ten vložíme do mísy a necháme hodinu v chladničce.
-
3
Druhý neoloupaný pomeranč nakrájíme na plátky, vyjmeme jadérka, poté nakrájíme na čtvrtiny a obložíme jím okraj mísy se salátem, do jejíhož středu umístíme čtvrtky pomeranče, ozdobíme bylinkami.