Zelený salát s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 992 mg
- Vláknina 18204 mg
- Vitamín A 18204 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lusky a hrášek opláchneme, odřízneme konce chřestu, každou zeleninu samostatně blanšírujeme jednu minutu ve vroucí vodě. Slijeme a zchladíme ve studené vodě, necháme dobře okapat.
-
2
Lusky a hrášek dáme do pánve na rozpuštěné máslo, pocukrujeme a necháme chvíli prohřát.
-
3
Vyloupaný hrášek blanšírujeme asi 3 minuty, zchladíme, necháme okapat. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme, přidáme k ostatní zelenině.
-
4
Smícháme limetkovou šťávu, ocet, olej a koriandr. Dresinkem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme vychladit.