Americký krevetový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 565.7 mg
  • Vláknina 6282.5 mg
  • Vitamín A 6282.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky, sterilovanou kapii nakrájíme na proužky, olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jádra, dužinu nakrájíme na tenké proužky. Nakrájenou zeleninu přidáme ke krátce povařeným krevetám a necháme vychladnout.

  • 2

    Kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno. Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, nakonec přidáme kopr.

  • 3

    Vychlazenou směs krevet smícháme s proužky rajčat, přelijeme dresinkem a necháme v lednici odležet minimálně 15 minut.

  • 4

    Ozdobíme sekaným koprem.

Komentáře k receptu