Americký krevetový salát
Suroviny
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 250 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Kapie
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 565.7 mg
- Vláknina 6282.5 mg
- Vitamín A 6282.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky, sterilovanou kapii nakrájíme na proužky, olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jádra, dužinu nakrájíme na tenké proužky. Nakrájenou zeleninu přidáme ke krátce povařeným krevetám a necháme vychladnout.
-
2
Kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno. Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, nakonec přidáme kopr.
-
3
Vychlazenou směs krevet smícháme s proužky rajčat, přelijeme dresinkem a necháme v lednici odležet minimálně 15 minut.
-
4
Ozdobíme sekaným koprem.