Skořicový koláč s celými jablíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 900 g Jablka
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 225 g Cukr krupice
  • 275 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 5488.7 mg
  • Vitamín A 5488.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.

  • 2

    Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.

  • 3

    Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.

  • 4

    Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.

  • 5

    Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.

Komentáře k receptu