Skořicový koláč s celými jablíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 19 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 97.9 mg
- Draslík 161.8 mg
- Vláknina 5488.7 mg
- Vitamín A 5488.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.
-
2
Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.
-
3
Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.
-
4
Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.
-
5
Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.