Sorbet z červené řepy s vodkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 1 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 550.5 mg
- Vláknina 19948.2 mg
- Vitamín A 19948.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka.
-
2
Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme 5 minut, poté do sirupu přidáme špetku tymiánu, sůl a pepř, necháme vychladnout.
-
3
Uvařenou řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. V míse ji smícháme se sirupem, uložíme na 5 hodin do mrazničky, hmotu občas promícháme.
-
4
Sorbet vypichujeme lžící a vkládáme do vychlazených pohárů. Přelijeme ledově vychlazenou vodkou a ozdobíme snítkou tymiánu.