Pomeranč s pepřem v karamelu
Suroviny
- 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 0.5 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 2 ks Cibule červená
- 4 ks Pomeranče
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 23 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 412.6 mg
- Vláknina 13674 mg
- Vitamín A 13674 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranče oloupeme až na dužinu, nakrájíme na dílky a zbavíme peciček.
-
2
Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Pomeranč, sýr a cibuli upravíme na dezertní talířky.
-
3
Na teflonové pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, zředíme octem a povaříme. Smícháme oba druhy oleje, sůl, zelený pepř a přidáme do karamelu.
-
4
Zálivkou zakapeme pomeranče a dezert ozdobíme půlkami ořechů.