Pomeranč s pepřem v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 0.5 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 412.6 mg
  • Vláknina 13674 mg
  • Vitamín A 13674 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pomeranče oloupeme až na dužinu, nakrájíme na dílky a zbavíme peciček.

  • 2

    Sýr nakrájíme na malé trojúhelníčky. Pomeranč, sýr a cibuli upravíme na dezertní talířky.

  • 3

    Na teflonové pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, zředíme octem a povaříme. Smícháme oba druhy oleje, sůl, zelený pepř a přidáme do karamelu.

  • 4

    Zálivkou zakapeme pomeranče a dezert ozdobíme půlkami ořechů.

Komentáře k receptu