Ledová avokádová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Řeřicha
  • 500 ml Mléko kefírové
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 2 ks Avokádo
  • 2 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 634.3 mg
  • Vláknina 14850.2 mg
  • Vitamín A 14850.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řeřichu (nebo potočnici) omyjeme a otrháme lístky. Několik jich odložíme stranou. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme nadrobno. Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 2

    Avokádovou dužinu rozmixujeme s kefírem, řeřichou, vývarem a pomerančovou šťávou. Osolíme a okořeníme tabascem a worcesterem.

  • 3

    Polévku necháme chladit asi 30 minut. Před podáváním posypeme zbylou řeřichou.

Komentáře k receptu