Rajčata se sýrem v chlebové placce
Suroviny
- 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4 krajíc Chléb Pita
- 2 ks Cibule
- 12 ks Rajčata Cherry
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314 mg
- Vláknina 4944.3 mg
- Vitamín A 4944.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Rozmícháme ocet a olej, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přidáme kroužky cibule a omytá, na plátky nakrájená rajčátka. Necháme asi 30 minut odležet.
-
2
Chlebové placky rozpečeme a podélně rozpůlíme. Spodní půlku obložíme omytými listy salátu, přidáme okapaná rajčata a cibuli. Nakonec poklademe na plátky nakrájeným ovčím sýrem a posypeme nasekanou petrželkou. Přiložíme horní půlku placky a podáváme.