Bádenské řezy s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 14 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 25.6 mg
- Draslík 251.4 mg
- Vláknina 7235.9 mg
- Vitamín A 7235.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku se lžičkou soli, vyhloubíme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr. Promícháme s trochou mouky a necháme přikryté 20 minut stát. Potom přilijeme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout 40 minut.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme v rozehřátém másle 12 minut. Podle chuti opepříme.
-
3
Těsto vyválíme na tenký plát, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto rozprostřeme cibuli. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Asi po 10 minutách pečení posypeme cibuli nastrouhaným sýrem.
-
4
Upečený koláč nakrájíme na řezy. Pokrm podáváme teplý i studený.