Bádenské řezy s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Cibule
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 25.6 mg
  • Draslík 251.4 mg
  • Vláknina 7235.9 mg
  • Vitamín A 7235.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku se lžičkou soli, vyhloubíme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr. Promícháme s trochou mouky a necháme přikryté 20 minut stát. Potom přilijeme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout 40 minut.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme v rozehřátém másle 12 minut. Podle chuti opepříme.

  • 3

    Těsto vyválíme na tenký plát, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto rozprostřeme cibuli. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Asi po 10 minutách pečení posypeme cibuli nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Upečený koláč nakrájíme na řezy. Pokrm podáváme teplý i studený.

Komentáře k receptu