Zmrzlina s mexickou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 38 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 237.8 mg
- Draslík 41.3 mg
- Vláknina 34 mg
- Vitamín A 34 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 310.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr.
-
2
Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi a prošleháme. Přilijeme smetanu, pak po částech mléko. Zchladíme a ve zmrzlinovém strojku zpracujeme, až bude hustá. Nemáme-li strojek, pak směs několik hodin mrazíme v mrazáku, promícháme a znovu mrazíme.
-
3
Podáváme posypané čokoládovými hoblinkami.