Jablečný koláč z celozrnného chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Ořechy lískové
  • 400 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 750 g Jablka
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 9979.6 mg
  • Vitamín A 9979.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdší celozrnný tmavý chléb nastrouháme /mekčí rozdrobíme/ a opečeme na másle.

  • 2

    Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky, sekané lískové oříšky a cukr.

  • 3

    Formu na koláč vymažeme tukem a dáme do ní polovinu připraveného chleba, poklademe jablečnou směsí a zasypeme zbytkem chleba.

  • 4

    Povrch koláče pokryjeme sněhem ze tří bílků a zapečeme.

Komentáře k receptu