Capirotada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 115 g Sýr Čedar
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mandle
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 400 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Sherry brandy
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 12130 mg
  • Vitamín A 12130 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Světlou bagetu nakrájíme na 30 plátků 1 cm silných. Po obou stranách je tence potřeme máslem. Opečeme na pánvi z obou stran dohněda.

  • 2

    Do hrnce dáme cukr, skořici, vodu a zahřejeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut bez míchání. Vyjmeme skořici a přilijeme sherry.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercový pekáč o straně 20 cm vymažeme máslem. Vyložíme plátky bagety, posypeme hrozinkami, mandlemi, strouhaným sýrem a zalijeme sirupem. Necháme nasáknout. Pečeme 30 minut, až bude dezert zlatohnědý.

  • 4

    Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté nakrájíme na čtverce. Podáváme studené, polité smetanou a posypané mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu