Rybízové želé s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 135 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.1 mg
- Vláknina 8600 mg
- Vitamín A 8600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz omyjeme, odstopkujeme a vložíme do vyššího hrnce. Přidáme cukr, 125 ml vody a vanilkový lusk. Za stálého míchání uvedeme k varu. Směs nalijeme na jemné síto a odkapanou šťávu zachytíme do hrnce. Ovoce jen zlehka vymačkáme.
-
2
Čistou rybízovou šťávu odvážíme a smícháme s potřebným množstvím želírovacího cukru.
-
3
Šťávu s cukrem za stálého míchání uvedeme k varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horké želé plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.