Nakládané cukety s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 988.7 mg
- Vláknina 6816.2 mg
- Vitamín A 6816.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, omyjeme a po okapání rozebereme na růžičky. Cukety omyjeme, necháme okapat, odkrojíme špičky a plody nakrájíme na stejně velké kousky.
-
2
Vodu svaříme s octem, solí, pepřem, cukrem a koriandrem. Do nálevu vložíme květák a blanšírujeme asi 4 minuty. Potom přidáme cukety a blanšírujeme ještě 1 minutu.
-
3
Zeleninu vyjmeme a naplníme do čistých sklenic. Nálev necháme ještě jednou přejít varem a nalijeme na zeleninu. Sklenice dobře uzavřeme.
-
4
Podáváme nejdříve za 1 týden.