Koláč s jablky a sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 6 ks Brambory vařené ve slupce
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Jablka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 446.1 mg
  • Vláknina 8646.4 mg
  • Vitamín A 8646.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme 2 žloutky. Promícháme a přilijeme mléko, vsypeme cukr, strouhané ořechy, prášek do pečiva a na kostičky nakrájená jablka.

  • 2

    Těsto zlehčíme sněhem ušlehaným ze dvou bílků.

  • 3

    Vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

  • 4

    Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý koláč pocukrujeme a ozdobíme tuhým sněhem ušlehaným ze 3 bílků.

  • 5

Komentáře k receptu