Koláč s jablky a sněhem
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
- 60 g Ořechy vlašské
- 6 ks Brambory vařené ve slupce
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Jablka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 446.1 mg
- Vláknina 8646.4 mg
- Vitamín A 8646.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studené vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme 2 žloutky. Promícháme a přilijeme mléko, vsypeme cukr, strouhané ořechy, prášek do pečiva a na kostičky nakrájená jablka.
-
2
Těsto zlehčíme sněhem ušlehaným ze dvou bílků.
-
3
Vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
-
4
Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý koláč pocukrujeme a ozdobíme tuhým sněhem ušlehaným ze 3 bílků.
-
5