Mandlový pudink s vaječným krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 18 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 284.9 mg
- Draslík 78.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu a jeden sáček práškové želatiny, když změkne, přidáme 225 g cukru, hrnec postávíme na mírný oheň. Mícháme, až se cukr i želatina rozpustí, pak vmícháme mandlovou esenci. Směs přelijeme do mísy, až začne houstnout, umístíme do chladu.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, želatinovou směs šleháme do pěny, poté vmícháme sníh. Uložíme do chladna, aby vše ztuhlo.
-
3
Mezitím připravíme vaječný krém. Žloutky, zbývající cukr a sůl vložíme do hrnce se silným dnem. Přidáme smetanu a vanilkovou tresť, vaříme za stálého míchání při nízké teplotě, až krém zhoustne.
-
4
Vaječný krém nalijeme do dezertních misek, podáváme s několika lžícemi bílkové hmoty a posypem ze skořice.