Lilkové pyré s rajčaty a olivami
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 ks Lilek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín římský
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olivy černé
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 463.4 mg
- Vláknina 11087.8 mg
- Vitamín A 11087.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme.
-
3
V kastrolu rozpálíme olej, vložíme rajčata, přidáme prolisovaný česnek, za stálého míchání dusíme 10 minut.
-
4
Když se odpaří tekutina, vmícháme do rajčat lilky, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, cayenským pepřem a římským kmínem. Nakonec do pyré přidáme olivy a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Pyré můžeme podávat teplé i studené.