Lilkové pyré s rajčaty a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 463.4 mg
  • Vláknina 11087.8 mg
  • Vitamín A 11087.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme na kousky, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme, necháme okapat.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme.

  • 3

    V kastrolu rozpálíme olej, vložíme rajčata, přidáme prolisovaný česnek, za stálého míchání dusíme 10 minut.

  • 4

    Když se odpaří tekutina, vmícháme do rajčat lilky, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, cayenským pepřem a římským kmínem. Nakonec do pyré přidáme olivy a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Pyré můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu