Šampaňská pěna s ovocem
Suroviny
- 70 g Cukr krupice
- 125 g Maliny
- 125 g Ostružiny
- 150 ml Víno šumivé (sekt)
- 150 ml Pomerančová šťáva
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Máta
- 4 plátek Želatina
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Likér pomerančový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 15 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 305.2 mg
- Draslík 220.1 mg
- Vláknina 7577.4 mg
- Vitamín A 7577.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 470 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
-
2
Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.
-
3
Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.
-
4
Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.
-
5
Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.