Hroznový salát s Gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1261 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 644.6 mg
- Vláknina 9734.5 mg
- Vitamín A 9734.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hroznové víno omyjeme a větší bobule rozpůlíme. Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kusy, ořechy a pinie posekáme na jemno, Gorgonzolu krájíme na kostičky.
-
2
Balsamico rozmícháme se solí a pepřem, zašleháme ořechový olej.
-
3
Salát, víno, ořechy, pinie a oloupaný, nasekaný česnek promícháme se zálivkou, upravíme na talíře.