Španělské vinné želé s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 369.8 mg
- Vláknina 15676.9 mg
- Vitamín A 15676.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Těsně pod bodem varu necháme na mírném ohni asi 10 minut.
-
2
Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme jemným sítem, želatinu vymačkáme a vložíme do vína. Po rozpuštění želatiny necháme víno vychladit.
-
3
Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a upravíme do dezertních mističek. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách a dáme chladit asi na 1 hodinu.
-
4
Smetanu ušleháme dotuha a před podáváním ozdobíme želé kopečkem šlehačky a lístky máty.