Čekankový salát s uzeným pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 15 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 25.9 mg
- Draslík 721.9 mg
- Vláknina 13719.8 mg
- Vitamín A 13719.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.4 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Grapefruity oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Vybereme pecičky a šťávu zachytíme.
-
2
Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
-
3
Plátky uzeného pstruha nakrájíme na velikost sousta, oříšky nahrubo nasekáme a omytou pažitku nadrobno nakrájíme.
-
4
Z oleje, octa, grepové šťávy, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Přidáme do ní nasekanou pažitku.
-
5
Salátové přísady upravíme na talíře, posypeme oříšky a přelijeme zálivkou.