Tvarohová pěna s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 26 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 257.6 mg
- Draslík 336 mg
- Vláknina 5852.4 mg
- Vitamín A 5852.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 301.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu na chvíli namočíme do studené vody.
-
2
Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat.
-
3
Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin.
-
4
V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout.
-
5
Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty.