Tvarohová pěna s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tvaroh tučný
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 ml Víno portské
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Badyán
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Máta
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 257.6 mg
  • Draslík 336 mg
  • Vláknina 5852.4 mg
  • Vitamín A 5852.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 301.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu na chvíli namočíme do studené vody.

  • 2

    Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat.

  • 3

    Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin.

  • 4

    V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout.

  • 5

    Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu