Jahodový salát s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 473 mg
- Vláknina 12280 mg
- Vitamín A 12280 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 153.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu očistíme, omyjeme a necháme okapat. 2 pomeranče oloupeme, rozpůlíme, zbavíme peciček a napříč nakrájíme na tenké plátky. Třetí pomeranč vymačkáme. Metlou ušleháme zálivku z pomerančové šťávy, cukru, chilli koření a oleje.
-
2
Jahody omyjeme a rozpůlíme. Spolu s rukolou a plátky pomeranče je upravíme na talíře.
-
3
Salát přelijeme připravenou zálivkou a necháme chvíli odležet. Před podáváním posypeme zeleným pepřem.