Opilé jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 292.7 mg
- Vláknina 7902.5 mg
- Vitamín A 7902.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme, několik větších rozpůlíme a zbylé nahrubo nakrájíme. Smícháme je s limetkovou šťávou, přidáme cukr a krátce povaříme. Potom jahody rozmixujeme, protřeme sítem a necháme vychladit.
-
2
Jahodové pyré ochutíme likérem, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme půlkami vychlazených jahod. Pokapeme rozšlehanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanými pistáciemi.