Jahodový parfait
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 63 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 206.3 mg
- Draslík 186.8 mg
- Vláknina 4900 mg
- Vitamín A 4900 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.
-
2
Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.
-
3
Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.
-
4
Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.