Sýrový salát s vejci a jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okurka salátová
  • 100 g Olivy černé
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Avokádo
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř citronový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 966.5 mg
  • Vláknina 19365.2 mg
  • Vitamín A 19365.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Omytá rajčata rozpůlíme, nakrájíme na dílky, očištěnou okurku nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky a necháme okapat.

  • 3

    Oloupaná avokáda vypeckujeme a dužinu nakrájíme na proužky. Zakapeme lžící citronové šťávy. Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k salátu.

  • 4

    Sýr nakrájíme na tenké proužky. Všechny přísady rozložíme na talíře.

  • 5

    Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy a s nasekanými bylinkami. Vše osolíme, ochutíme citronovým pepřem, zálivkou pokapeme pokrm na talířích a servírujeme.

Komentáře k receptu