Sýrový salát s vejci a jarní cibulkou
Suroviny
- 250 g Okurka salátová
- 100 g Olivy černé
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Avokádo
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř citronový
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 35 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 966.5 mg
- Vláknina 19365.2 mg
- Vitamín A 19365.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Omytá rajčata rozpůlíme, nakrájíme na dílky, očištěnou okurku nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky a necháme okapat.
-
3
Oloupaná avokáda vypeckujeme a dužinu nakrájíme na proužky. Zakapeme lžící citronové šťávy. Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k salátu.
-
4
Sýr nakrájíme na tenké proužky. Všechny přísady rozložíme na talíře.
-
5
Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy a s nasekanými bylinkami. Vše osolíme, ochutíme citronovým pepřem, zálivkou pokapeme pokrm na talířích a servírujeme.