Jahodový salát s chřestem a polníčkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 100 g Salát Polníček
  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Salám Poličan
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 399.7 mg
  • Vláknina 9239.8 mg
  • Vitamín A 9239.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Polníček omyjeme a osušíme. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Vařený chřest nakrájíme na kousky a vložíme do mísy spolu s polníčkem, plátky jahod a kolečky salámu.

  • 4

    Balsamico rozšleháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a osladíme. Zálivkou pokapeme salát, zlehka promícháme a necháme krátce rozležet.

Komentáře k receptu