Tocino de cielo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 36

Suroviny

  • 285 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 49 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 7.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánvičky dáme 120 g cukru a 2 lžíce vody, mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, až do karamelové hmoty. Odstavíme, přelijeme do čtvercové pečicí formy o průměru 20 cm. Formou zakroužíme, aby se karamel po dně rozlil.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme 250 ml vody, přidáme vanilku a zbytek cukru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až tekutina zhoustne do podoby sirupu. Vyjmeme vanilkový lusk a necháme vychladnout.

  • 3

    Ponorným mixérem utřeme vejce a žloutky do hladka. Za stálého šlehání přilijeme sirup, když se hmoty spojí, zalijeme vzniklou tekutinou karamel v pečicí nádobě.

  • 4

    Pečicí nádobu vložíme do větší nádoby, do jedné třetiny zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, do ztuhnutí. Necháme zcela vychladnout.

  • 5

    Před podáváním ponoříme formu na 30 sekund do horké vody, aby karamel trochu povolil. Nožem obkroužíme hmotu dokola, aby se odlepila od stěn. Vyklopíme na podnos a nakrájíme na čtverečky.

Komentáře k receptu