Tocino de cielo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 7.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánvičky dáme 120 g cukru a 2 lžíce vody, mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, až do karamelové hmoty. Odstavíme, přelijeme do čtvercové pečicí formy o průměru 20 cm. Formou zakroužíme, aby se karamel po dně rozlil.
-
2
Do rendlíku nalijeme 250 ml vody, přidáme vanilku a zbytek cukru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až tekutina zhoustne do podoby sirupu. Vyjmeme vanilkový lusk a necháme vychladnout.
-
3
Ponorným mixérem utřeme vejce a žloutky do hladka. Za stálého šlehání přilijeme sirup, když se hmoty spojí, zalijeme vzniklou tekutinou karamel v pečicí nádobě.
-
4
Pečicí nádobu vložíme do větší nádoby, do jedné třetiny zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, do ztuhnutí. Necháme zcela vychladnout.
-
5
Před podáváním ponoříme formu na 30 sekund do horké vody, aby karamel trochu povolil. Nožem obkroužíme hmotu dokola, aby se odlepila od stěn. Vyklopíme na podnos a nakrájíme na čtverečky.