Cikánský rukáv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 80 ml Káva Espresso
  • 300 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 1 kávová lžička Sherry brandy
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 182.3 mg
  • Draslík 190.9 mg
  • Vláknina 3464 mg
  • Vitamín A 3464 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se silnou černou kávou, dokud se nerozpustí. Vyjmeme z lázně a rozmícháme do hladka. Necháme vychladnout.

  • 2

    Utřeme žloutky s cukrem do krému a přimícháme rozpuštěnou čokoládu s kávou. Bílky ušleháme do sněhu, opatrně spojíme s krémem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180°C, roládu pečeme asi 15 mimut, vypneme troubu a necháme otevřená dvířka. Po 10 minutách roládu vyndáme na čistou utěrku posypanou cukrem a kakaem. Necháme 30 minut vychladnout.

  • 4

    Roládu pokapeme sherry a potřeme šlehačkou. S pomocí utěrky zavineme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do lednice.

  • 5

    Podáváme nakrájené na plátky.

Komentáře k receptu