Krém mascarpone s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 700 g Kompot višňový
  • 250 g Mascarpone
  • 50 ml Likér třešňový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 88.2 mg
  • Draslík 232.9 mg
  • Vláknina 15100 mg
  • Vitamín A 15100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.

  • 2

    Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.

  • 3

    Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.

  • 4

    Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.

Komentáře k receptu