Krém mascarpone s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 25 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 88.2 mg
- Draslík 232.9 mg
- Vláknina 15100 mg
- Vitamín A 15100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.
-
2
Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.
-
3
Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.
-
4
Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.