Mrkvový salát s pohankou a meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 290 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 327.5 mg
- Vláknina 15081.8 mg
- Vitamín A 15081.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Přilijeme 100 ml vody, přidáme lžičku soli, prolisovaný česnek a sušené meruňky. Vše dusíme asi 6 minut.
-
2
Omyté jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Pohanku opražíme nasucho na pánvi.
-
3
Smícháme jogurt, limetkovou šťávu a kůru, sůl a pepř.
-
4
Meruňky vyjmeme z mrkve a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy spolu s mrkví a cibulkami a pokapeme trochou mrkvového vývaru. Salát posypeme omytou rukolou a opraženou pohankou.
-
5
Zálivku podáváme k salátu zvlášť.