Rychlý mandlový dort ze Santiaga
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 102.2 mg
- Draslík 227.9 mg
- Vláknina 3700 mg
- Vitamín A 3700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce s krupicovým cukrem šleháme v míse asi 10 minut do pěny. Poté krátce zapracujeme mleté mandle.
-
2
Těsto vložíme do vymazané dortové formy, uhladíme povrch. Pečeme v troubě, vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 25 minut. Po 15 minutách pečení přikryjeme dort alobalem.
-
3
Upečený moučník vyjmeme z trouby, po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.