Rychlý mandlový dort ze Santiaga

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 300 g Mandle mleté
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 102.2 mg
  • Draslík 227.9 mg
  • Vláknina 3700 mg
  • Vitamín A 3700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s krupicovým cukrem šleháme v míse asi 10 minut do pěny. Poté krátce zapracujeme mleté mandle.

  • 2

    Těsto vložíme do vymazané dortové formy, uhladíme povrch. Pečeme v troubě, vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 25 minut. Po 15 minutách pečení přikryjeme dort alobalem.

  • 3

    Upečený moučník vyjmeme z trouby, po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu