Vanilkový krém s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 12 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 197.6 mg
- Draslík 136.5 mg
- Vláknina 9555 mg
- Vitamín A 9555 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni svaříme mléko, cukr, žloutky a pudinkový prášek na hustý krém. Necháme vychladnout za občasného míchání.
-
2
Vychladlým krémem potíráme vrstvy nalámaných piškotů, pokapaných malinovým sirupem a jemně zředěným mlékem. Mezi krém vrstvíme ovoce, povrch bude krémový. Dezert necháme vychladit a při podávání ozdobíme šlehačkou.