Skleněné ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 225 g Cukr krupice
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 75 ml Voda pitná
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.08 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 6390 mg
  • Vitamín A 6390 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme všechny suroviny na těsto, rozmixujeme na hladké těsto. Vylijeme do mísy a namáčíme v něm ovoce.

  • 2

    V hrnci se silným dnem smícháme cukr, vodu, olej a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme zprudka, dokud není směs světlehnědá.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a ovoce obalené v těstíčku na něm osmažíme. Hotové ovoce vyjmeme a ještě horké pomocí kleští ponoříme do sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil.

  • 4

    Ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhl. Přendáme na pomaštěný talíř. Když karamel ztvrdne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý servírovací talíř nebo tác.

Komentáře k receptu