Dort piškotový s tukem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka polohrubá
- 120 g Cukr moučkový
- 70 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.125 l Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 28 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 61 mg
- Vláknina 979.5 mg
- Vitamín A 979.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.
-
2
Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
-
3
Necháme vychladnout, poté rozkrojíme, naplníme krémem a potřeme i povrch dortu.
-
4
Během pečení připravíme krém. Žloutky smícháme s mlékem, vmícháme mouku, svaříme na kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáváme vychladlý krém a řádně našleháme.