Gaspacho
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 23 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2564.6 mg
- Vláknina 26719 mg
- Vitamín A 26719 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 162.1 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
-
2
Směs mixujeme, dokud není hladká.
-
3
Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.
-
4
Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.
-
5
Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.