Gaspacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Veka
  • 850 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2564.6 mg
  • Vláknina 26719 mg
  • Vitamín A 26719 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.1 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

  • 2

    Směs mixujeme, dokud není hladká.

  • 3

    Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.

  • 4

    Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.

  • 5

    Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.

Komentáře k receptu