Dort mandlový s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Mandle
  • 200 g Cukr moučkový
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Kompot ananasový
  • 10 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 98.7 mg
  • Draslík 326.8 mg
  • Vláknina 7625.8 mg
  • Vitamín A 7625.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou.

  • 2

    Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle.

  • 3

    Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi.

  • 4

    Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání.

  • 5

    Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas.

Komentáře k receptu