Dort mandlový s ananasem
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
- 150 g Mandle
- 200 g Cukr moučkový
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Kompot ananasový
- 10 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 17 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 98.7 mg
- Draslík 326.8 mg
- Vláknina 7625.8 mg
- Vitamín A 7625.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou.
-
2
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle.
-
3
Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi.
-
4
Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání.
-
5
Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas.