Venkovský řecký salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Olivy černé
  • 120 g Sýr Feta
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Paprika sterilovaná
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 7574 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 937 mg
  • Vláknina 17302.8 mg
  • Vitamín A 17302.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 264.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru dobře rozmixujeme olej, česnek, citrónovou šťávu, sůl a pepř.

  • 2

    Hlávkový salát nakrájíme na jemno, dáme do mísy a naskládáme na něj zeleninu a kostičky sýra.

  • 3

    Zalijeme zálivkou a posypeme oregánem.

Komentáře k receptu