Baskická čokoládová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Čokoláda hořká
  • 75 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.

  • 2

    Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.

  • 3

    Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.

  • 4

    Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.

  • 5

    Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Komentáře k receptu