Baskická čokoládová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 129.1 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.
-
2
Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.
-
3
Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
-
4
Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.
-
5
Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.