Meruňkové řezy se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 130 g Cukr krupice
  • 250 g Marmeláda meruňková
  • 50 g Mandle mleté
  • 50 g Mandle plátky
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 163.1 mg
  • Draslík 81 mg
  • Vláknina 2320.2 mg
  • Vitamín A 2320.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku se studeným nakrájeným máslem, cukrem (1 lžíce), žloutky a rumem rychle utřeme do hladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladu.

  • 2

    Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj vyválíme těsto na plát silný 5 mm a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova 12 minut.

  • 3

    Utřeme marmeládu s pomerančovou šťávou do krému, rozetřeme na vychladlé upečené těsto a uhladíme. Povrch posypeme mletými mandlemi.

  • 4

    Bílky ušleháme do tuha a zvolna přisypáváme cukr. Sníh rozetřeme na meruňkový krém. Do sněhu vidličkou vytvoříme vlnky, povrch ještě posypeme mandlovými plátky. Moučník pečeme asi 12 minut.

Komentáře k receptu