Bábovka s droždím a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Droždí
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mandle
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.2 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 305.4 mg
  • Vláknina 7689.2 mg
  • Vitamín A 7689.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu mírně nahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Cukr i vejce utřeme s máslem, přidáme citronovou kůru a vanilku. Poté přilijeme kvásek z droždí, postupně přisypáváme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Na závěr přimícháme oloupané, na plátky nakrájené mandle a těsto vložíme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme kynout. Po vykynutí těsta pozvolna upečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu