Buchtičky s jahodovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 1 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žervé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Jahody zahradní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 253 mg
  • Vláknina 5959.2 mg
  • Vitamín A 5959.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Smícháme s trochou vlažného mléka, necháme 10 minut kynout.

  • 2

    Do zbylého mléka zamícháme cukr, vejce, sůl a máslo, přidáme k vykynutému kvásku, vypracujeme těsto. Necháme přikryté kynout asi 30 minut.

  • 3

    Smícháme žervé, vanilkový cukr a citronovou kůru.

  • 4

    Vykynuté těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Do každého dáme lžíci žervé a omytou jahodu. Těsto zabalíme, buchtičky necháme ještě kynout ve vymazané formě 15 minut.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Podáváme pocukrované.

Komentáře k receptu