Italský bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 1000 g Brambory rané
  • 100 g Salám Mortadela
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 495.5 mg
  • Vláknina 12652.4 mg
  • Vitamín A 12652.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve vývaru povaříme oloupanou, na dílky pokrájenou cibuli asi 5 minut. Vmícháme olej, osolíme, opepříme a ochutíme balsamicem. Plátky brambor zalijeme horkým vývarem, necháme asi 20 minut stát.

  • 3

    Omytá, na dílky rozkrájená rajčata promícháme s očištěným, na nudličky pokrájeným fenyklem, lístky bazalky a bramborami.

  • 4

    Salát upravíme na talíře a poklademe stočenými, překrojenými plátky Mortadely.

Komentáře k receptu