Italský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 495.5 mg
- Vláknina 12652.4 mg
- Vitamín A 12652.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Ve vývaru povaříme oloupanou, na dílky pokrájenou cibuli asi 5 minut. Vmícháme olej, osolíme, opepříme a ochutíme balsamicem. Plátky brambor zalijeme horkým vývarem, necháme asi 20 minut stát.
-
3
Omytá, na dílky rozkrájená rajčata promícháme s očištěným, na nudličky pokrájeným fenyklem, lístky bazalky a bramborami.
-
4
Salát upravíme na talíře a poklademe stočenými, překrojenými plátky Mortadely.