Kořeněné preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 26 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 215.8 mg
- Draslík 34.3 mg
- Vláknina 3424.8 mg
- Vitamín A 3424.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.
-
2
Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.
-
3
Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.