Krevety na avokádu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 22 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 552.8 mg
- Vláknina 14912.8 mg
- Vitamín A 14912.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý kopr a petrželku nasekáme, smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Avokáda rozpůlíme, dužinu uvolníme od pecek, oloupeme ji a nakrájíme na plátky. Zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Bylinkovou omáčku rozdělíme na 4 talířky, na ni rozložíme avokádové plátky a posypeme očištěnými krevetami.
-
4
Pokrm podáváme ozdobený oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí a lístky polníčku.