Mléčná rýže stracciatella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 250 g Mango
  • 80 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1.5 l Mléko polotučné
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1144 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 114.3 mg
  • Draslík 565.5 mg
  • Vláknina 15030 mg
  • Vitamín A 15030 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut.

  • 2

    Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře.

  • 3

    Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré.

  • 4

    Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu