Mléčná rýže stracciatella
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1144 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 51 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 114.3 mg
- Draslík 565.5 mg
- Vláknina 15030 mg
- Vitamín A 15030 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut.
-
2
Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře.
-
3
Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré.
-
4
Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi.