Avokádo s krevetovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 37 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 1146.6 mg
- Vláknina 27650.5 mg
- Vitamín A 27650.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme, odstraníme košťál, puk nakrájíme na nudličky. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu až na tenký okraj vydlabeme, nakrájíme na kostičky.
-
2
Vydlabané půlky avokáda i kostičky dužiny pokapeme citronovou šťávou. Dužinu promícháme s krevetami, čekankou, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou, řeřichou a olejem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a naplníme do půlek avokáda.