Avokádo s krevetovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 4 ks Avokádo
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Řeřicha
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 1146.6 mg
  • Vláknina 27650.5 mg
  • Vitamín A 27650.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme, odstraníme košťál, puk nakrájíme na nudličky. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu až na tenký okraj vydlabeme, nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vydlabané půlky avokáda i kostičky dužiny pokapeme citronovou šťávou. Dužinu promícháme s krevetami, čekankou, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou, řeřichou a olejem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a naplníme do půlek avokáda.

Komentáře k receptu