Pomerančový šerbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 557.6 mg
- Vláknina 14403.4 mg
- Vitamín A 14403.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 160.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Z ostatních odkrojíme vršky, dužinu uvolníme ostrým nožem a najemno ji nasekáme. Šťávu přitom zachytíme.
-
2
Pomerančovou šťávu a nakrájenou dužinu smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Vmícháme růžovou vodu, směs vložíme do nerezové mísy a postavíme na 4 hodiny do mrazničky. Občas zamícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky.
-
3
Vydlabané pomeranče zmrazíme. Před podáváním je naplníme šerbetem a ozdobíme lístkem máty.